plimbări prin iubire

plimbări prin iubire

” Unul dintre cele mai grele lucruri în viaţă este să ai cuvinte în inimă pe care nu le poţi pronunţa ”                           ( James Earl Jones)
Cam aşa mi se întâmplă mie când vreau să scriu despre iubire. Cuvintele nu se leagă, nu se adună, nu reuşesc să le scot la lumină,  precum celebrul nod în gât şi zic că poate în altă zi, voi avea o stare mai bună să pot închega ceva despre …eterna şi fascinanta iubire, pentru cine mai vrea sa creadă în ea.
Am crezut de multe ori că am găsit iubirea şi de fiecare dată ea s-a „voalat” şi nu a mai rămas nici o fărâmă din coca din care s-a format. Sunt iubiri ale adolescenţei, ale tinereţii, ale valurilor vieţii şi totuşi aştept încă viaţa să mă convingă că există ” iubirea colos „, cea care nu se termină niciodată, cea care nu ţine cont de rata la bancă, cea care nu are legatură cu alinierea planetelor solare, cea care nu are orgolii,  cea care dacă dăinuie şi după moarte, poate fi pentru totdeauna.
Aştept şi acum ca viaţa să mă convingă că nu am iubit degeaba şi chiar dacă drumurile-i sunt grele, aştept ca viaţa să mă convingă că nu am iubit şi iubesc degeaba.
Cu cât judeci mai mult, cu atât iubeşti mai puţin. ” ( Honore de Balzac)

Facebook Comments

Comments (2)

  • probabil ca noi muritorii cunoastem doar iubirea conditionata, influentata de factori externi, de timp, de decizii si alegeri, de tragedii, de suisuri si coborasuri……….. iubirea la care visam, e proiectia personala a fiecaruia asupra unei iubiri neconditionate, mai pe numele nostru e fantezia………………care in cele din urma dispare…….cu timpul…….

    Răspunde
    • da, asa e, doar iubirea conditionata o cunoastem pentru ca asa am fost educati…cu timpul se poate invata ca poti iubi si neconditionat, fara lupte, fara orgolii, fara conditii…doar ca e posibil sa ajungem sa invatam asta prea tarziu cand poate nu mai intalnim pe cine sa iubim

      Răspunde

Scrie un comentariu