Zi de zi

fă-ţi timp să trăieşti

De ziua mea am primit o carte în dar.
O  carte ce mă va lega şi mai mult de o prietenă de-a mea. O carte pe care nu am primit-o probabil întâmplător…o carte ce m-a facut să-mi iau într-o zi un răgaz …o oră măcar cât ar fi fost necesar să o citesc…
Pentru cei ce vor să găsească „o oră măcar” timp liber, îi invit să mediteze câte puţin la ceea ce voi selecta şi poate acest mic popas din viaţa atât de încărcată şi complicată va fi o binecuvântare pentru ziua fiecăruia!
” Fiecare zi este un dar. Deschide-l. Sărbătoreşte. Bucură-te de el.”                                   
şi câte daruri din astea nu au rămas oare nedeschise

„În sufletul meu trăiesc de unul singur, acolo şi numai acolo primăvara nu are sfârşit. ”  
şi cât de frumoasă e primăvara dar noi nu cred că ştim să o trăim

„Învaţă-ţi inima că fiecare zi e cea mai bună. ”    
şi astfel cred ca şi inima noastră ar fi mai sănătoasă

„Miracolul nu este să zbori în aer sau să mergi pe apă, ci să mergi pe pământ.”                                              şi câţi din noi oare ştim să păşim?

„Oamenii nu sunt fericiţi, nu pentru că nu şi-au găsit fericirea, ci pentru că nu s-au oprit să se bucure de ea.”                                                                                                         
şi
 nici nu cred că vrem să ne oprim, ca să nu descoperim cât de nefericiţi suntem     

„Dacă poţi petrece o după-amiază absolut fără rost, într-un mod absolut fără rost, înseamnă că ai învăţat cum să trăieşti. ”            
 aici recunosc că mi-ar fi de folos să mai merg încă o dată la şcoală                              

 „Las acest bilet pe uşa mea, pentru oricine m-ar căuta în lipsa mea:  Am plecat să cutreier câmpul, să mă bucur de răgazul pe care mi-l oferă timpul. Gânduri, întoarceţi-vă mâine.”    

                                                                                                                                                                 

Comments (8)

  • Foarte frumos, asa e ca uitam sa ne bucuram de viata si de fiecare lucru.E drept, nu mereu uit,da’ alteori te mai ia viata pe dinainte.

    Răspunde
    • am auzit de multe ori vorba ” viata ne traieste pe noi si nu noi pe ea” si cred ca e vorba tocmai de timp…daca ne-am opri din cand in cand si am sta in tacere si in mijlocul naturii am fi mai bogati in altfel de daruri

      Răspunde
  • Pentru competent raspuns ar fi nevoie de titlul cartii si de numele autorului. Din pacate,stim cu totii cat este de important sa ai timp pentru a trai, dar cati dintre noi aloca suficient ? De aceea : sa traim fiecare clipa ,in fiecare zi, macar inca 50 de ani … cu sanatate si un dram de noroc !

    Răspunde
    • suntem prea ocupati sa atingem scopuri, sa parcurgem etape, sa ne demonstram capacitatile, sa supravietuim sau sa traim pentru sau prin cineva …….cand sa mai avem timp si pentru trait?!

      Răspunde
      • si daca totusi ne-am opri pur si simplu?…daca o ora macar intr-o saptamana am ramane cu noi insine suspendati in timp?

        Răspunde
    • Cristi, titlul si autorul e in prima fotografie din slideshow…am crezut ca se observa…”Fa-ti timp sa traiesti”- Helen Exley
      Nu, nu alocam suficient dar si atunci cand poate avem un dram de timp uitam sa traim cu adevarat…cati ne dam mastile jos si suntem noi insine in fata vietii…cati lasam ego-ul la o parte ?
      Dar tu sigur vei mai trai cei 50 ani pentru ca ai macar un scop si poate vom trai si altii macar atat cat sa-l vedem finalizat!..:-))

      Răspunde
  • Timpul trece prea repede, dureros de repede. Si mereu ne amanam sufletele, gandurile, dorintele, mereu prioritare sunt actiunile noastre pentru traiul zilnic, pentru a avea. Ce?! Si pentru ce?
    Uneori obosesc si mi-as dori sa pot zice „stop joc” pentru o lunga perioada de timp. Se poate? 🙂

    Răspunde
    • stii, trecerea timpului devine dureros de repede atunci cand constientizam acest lucru (stii tu, povara cunoasterii …)….mai tii minte copilaria, mai tii minte ce greu trecea un trimestru scolar pana venea vacanta? atunci traiam clipa si aveam doar o idee a viitorului…daca am putea trai cu mintea de atunci…dar din pacate suntem aici, acum si privim in urma la cat a trecut si privim inainte la cat a mai ramas…si asortand cu asteptarile noastre ne dam seama ca totul se scurge prea repede…dar „stop joc” din cand in cand putem spune, macar o zi, un ceas si tot e un castig!

      Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: