Zi de zi

azi

E ora cand lumea iese pe plaja iar. E ora cand fiecare face ce vrea. E ora cand eu scriu si marea se izbeste de mal la nici 10 m de patul meu. E ora la care beau o cafea facuta la micul aragaz de voiaj si ora la care tocmai ce-am termiat de mancat.
Stau intinsa in pat si e un moment simplu pe care nu l-as da la schimb cu nimic AZI. E un azi care nu dintodeauna a fost , e un azi in care am realizat cat am lipsit din viata mea in trecutul meu, cand munceam non-stop sa fiu in prim plan sa nu-mi ia nimeni „farfuria” din fata.
E un azi din primul an dupa 20 de ani ca in Dumas, in care mi-am facut de cap cu timpul
ce mi-a fost dat si sigur din astrele de sus steaua mea, balanta_61 achizitionata candva de-un maestru ce seamana cu Einstein si-a adus aminte de existenta mea.
Ma intreb daca nu ma intalneam prin carti cu Eckhart Tole cand as fi constientizat prezentul. Ma intreb cum as fi parcurs restul din timpul ramas daca nu as fi ascultat de sinele meu  si daca nu as fi constientizat ce ma poate bucura cu adevarat.
Unii ii spun filozofie de viata atunci cand e incomod a te gandi in sinea ta daca rezonezi sau nu cu universul. Unii ar spune ca e un fel de imaturitate emotionala atunci cand nu poti rational sa te ghidezi dupa reguli si legi . Unii ar spune ca e o mostenire ciudata din generatii si altii ar da din maini a lehamite.
La voi , AZI,  face parte din prezentul vostru ? 🙂

Lasă un răspuns