Secretul lui Moș Crăciun
Calatorii

Secretul lui Moș Crăciun

Secretul lui Moș Crăciun

Am încheiat anul 2021 cu o activitate dragă mie, devenită tradițională și la noi, Secret Santa. Nu știu de unde a fost importată dar clar e faină și face bine la psihic și la relațiile interumane.
Eu i-am spus simplu, pe românește, „Secretul lui Moș Crăciun” și i-am dat o tentă de activitate de grup.
În primul rând cadourile erau simbolice dar trebuiau să reprezinte un hobby, o pasiune astfel încât atunci când îl deschideai să poți spune câte ceva despre persoana ce l-a oferit și de ce nu, în final, să poți ghici autorul.

Apoi mi-am dorit să fim asortați sezonului și am lansat rugămintea să fim îmbrăcați verde precum bradul.
Am creat atmosferă, am venit fără mașini ca să ciocnim și am mâncat brânzeturi, cozonaci, fructe stropite cu whiskey și rose de la Crama Delta Dunării.
Și nu în ultimul rând am făcut o mică retrospectivă a anului 2021 răspunzând la câteva întrebări.
Am discutat despre panoul dorințelor sau vision board pentru cei obișnuiți cu denumirea în engleză. Cum s-ar spune le-am dat temă și ne-am promis ca anul viitor să ne reîntâlnim. Deși promisiunea a fost făcută la un pahar cu vin am eu grijă să dau de veste din timp.

A fost atât de fain, am râs atât de mult și am avut câteva conștientizări atât de faine încât vă las mai jos retrospectiva mea pe anul 2021.
Și nu o las întâmplător, o las cu dedicație pentru voi, poate vă plictisiți de Anul Nou sau a doua zi. Deși nici azi nu-i târziu dacă sunteți pe modul relaxare.

  1. Care a fost cea mai valoroasă lecție pe care am învățat-o?

    Lecțiile sunt de mai multe feluri. Pentru școală, pentru viață, pentru așa da, așa nu, pentru tineri, pentru mai puțin tineri. Lecția mea de viață, cea mai lecție dintre toate a fost lecția timpului. Nu mă refer la timpul pe care-l pierzi la semafor sau cum că orele conform nu știu căror măsurători s-au comprimat. E vorba de timpul acordat celorlalți.
    E anul în care pe lângă pierderile anterioare, părinți, socri am „pierdut” prieteni dragi ce i-am amânat de pe o zi pe alta de a-i saluta măcar.
    Se tot vorbește de priorități, de managementul timpului și omitem să alocăm din tolba orelor dintr-un an să revedem oameni ce-i știm acolo undeva, anul viitor. Doar că …

    2 Care a fost cea mai înțeleaptă decizie pe care am luat-o?

    Cea mai înțeleaptă decizie a anului 2021 a fost să închid ceainăria. După cei „șapte ani de acasă” ai educației prin atmosferă, calitate și dăruire a unui spațiu „altfel” în orașul Brăila am capitulat și am renunțat. Geaba vreau eu dacă ei nu mă vor. Clienții nu sunt suficienți cât să pot să susțin cheltuielile spațiului și un angajat. E bine să știi când să renunți. Eu nu am știu, dacă cineva mi-ar fi sugerat să închid acum doi ani l-aș fi strâns de gât. Contextul actual m-a ajutat să spun NU fără cel mai mic regret.

    3. Care a fost cea mai mare conștientizare personală avută?

    A fost clară și simplă: nu am pățit nimic că am schimbat prefixul … )))).

    4. Care a fost cea mai mare/plăcută surpriză pe care am avut-o?

    Cea mai cea surpriză a fost de ziua mea în Atelierul de Călătorie și Fotografie Flower Power din Vama Veche. Ei, plimbăreții mei, mi-au făcut în dar cel mai frumos cadou primit anul acesta. Atmosfera, petrecerea, Proseco, Flower Power, cuvintele, amintirile și-au lăsat amprenta pentru mult timp. Aș mai putea adăuga excursia în Sardinia, cadoul ce mi l-am oferit eu de ziua mea.
    Și a mai fost una dar o păstrez pentru mine, pentru familie!

    5. Care e cel mai mare risc pe care mi l-am asumat?

    Cel mai mare risc pe care mi l-am asumat au fost activitățile din luna septembrie.
    Două nunți mari la Roman și Sighișoara, decorațiuni combinate cu fotografia, revederea din Sucevița  cu colegii de facultate și Atelierul din Vama Veche a făcut din luna septembrie un maraton în toate colțurile tării. Dar… nu aș fi eu dacă nu ar fi așa.

    6. Ce obicei/rutină nouă am dezvoltat-o pentru a fi mai productiv?

    De ani de zile fac liste. Liste pe zile, pe săptămână, pe lună, pe an, pe cincinal. Anul 2021 a venit ca o continuare a anului 2020 cu liste zilnice în ordinea traseului dintre locuință și firmă. Economie de timp și combustibil, toate punctate pe ore exacte.

    7. Cui aș vrea să-i mulțumesc pentru rolul pe care l-a avut în viața mea în anul 2021?

    Indiscutabil soțului meu ce m-a susținut și a cărui prezență e o minune, că mă suportă și-l găsesc acasă mereu deși eu sunt plecată tot timpul.

Finalul de an este o perioadă bună pentru a face o mică retrospectivă a anului ce se încheie, este o bună oportunitate de a identifica provocările, evoluția sau de ce nu involuția, stagnările. E momentul când putem învăța din trecut și putem planifica un an mai eficient.

Notează-ți momentele memorabile pe care le-ai trăit și orice altceva consideri relevant, lecțiile pe care le-ai învățat, oamenii ce te-au influnețat sau poate cei în viața cărora ai avut un rol important. Vezi ce-ai greșit, cui trebuie să-i spui îmi pare rău sau te iubesc, vezi dacă ai fost prezent în viața ta și a familiei tale.
Și dacă consideri că poți adăuga și alte întrebări revelatoare aștept să-mi scrii să pot să le răspund și eu.

Deci Secretul lui Moș Crăciun a fost mai mult despre „secretele noastre”, despre faptul că putem fi cu sufletul deschis și putem vorbi, conștienți depre noi și realizările sau decepțiile noastre!

La mulți ani dragilor și unul din obiectivele pe 2022 este să scriu mai des!

Secretul lui Moș Crăciun

Comments (2)

  • Super,felicitari pentru tot.Sa ai un an nou,fara evenimente neplacute,neprevazute,doar surprize placute.La multi ani cu bucurii!

    Răspunde
    • Mulțam Neli! Asemenea și ție și tuturor pământenilor!!!

      Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: