Zi de zi

încercarea moarte n-are !

Încercarea moarte n-are … dar uneori nici nu e la mare căutare … de ce să încerci ceva ce deja alţii au încercat şi nu ştii dacă a dat sau nu rezultat? Dar mai e un proverb latin care spune : trăieşte clipa, profită de această zi ( Carpe diem !!! … ce face blogosfera asta dom’le din noi, căutând pe google mai aflăm şi noi dom’le lucruri noi sau vechi dar uitate de atâta abundenţă de informaţie ) şi atunci conform dorinţei 8 din listuta de craciun am devenit solidară cu cea care mi-a pasat „povara cunoaşterii” şi am luat-o ca pe o provocare a fiecărei zi.                                                                           M-am gândit în fel şi chip ce să-ncerc, ce să încep, ce să fac timp de atâtea zile cât are o lună în calendar? Mi-am zis să mă gândesc la lucruri mici dar care începuseră să mi se pară mult prea mari făcute timp de 30 de zile , apoi am zis să mă gândesc la ceva mai măreţ, poate cine ştie, ies din anonimat şi ajung o ştire în mass media ( mai puţin alea de la ora 5) …la ce nu m-am gândit, de toate mi-au trecut prin minte, am notat, am studiat şi mi s-au adunat atâtea lucruri de făcut că n-apuc 50 x 2 = 100 ani … timp în care mi-am ros unghiile şi am mâncat o pungă de seminţe ! SEMINŢE ?…wow şi brusc am avut o revelaţie … timp de 30 de zile nu voi mai mânca seminţe ! De care seminţe ?… Elmas , din alea grase şi crocante, făra sare , alea de le denigrăm când le vedem pe scări la bloc sau în tramvai, la iarbă verde sau la stadion , dar pe care orice om cu mic şi mare le mănâncă pe ascuns la seriale sau când stau la taclale. E drept că-s mai bio decat ale lui Mărgelatu’ şi mai profesional ambalate dar au acelaşi simbol al României oriunde în lume te-ai întoarce.
Aşa că de azi sau de mâine, nu mai mănânc seminţe timp de 30 de zile ( parol, vă arăt dinţii la control) şi viu apoi şi vă împărtăşesc ce şi cum, ce beneficii asupra psihicului simt, câte kg am slăbit şi dacă între timp a crescut producţia de ulei ! Cum voi nu v-aţi propus nimic, vă rog poftiţi de ronţăiţi privind la filmuleţ, că nu sunt singura care încerc aşa ceva…dar please, nu aruncaţi cojile pe jos , chiar nu suport, nici măcar timp de 30 de zile să  văd cojile pe jos !

Şi pentru că filmul are mult substrat şi profunzime, lăsând gluma la o parte voi începe fix cu ce spune tipul în primul paragraf : voi înceta timp de 30 de zile să mă uit la ştirile de la ora 5 ( pe care oricum nu le prind dar ele se dau în reluare şi tot apuc printre picături să văd) …. mai bine mănânc seminţe şi închid şi ochii când mai cade câte o coajă jos decât să mă culc în fiecare seară cu coşmarul de la „ora 5 „. Revin să vă spun cum a fost peste 30 de zile …nu plec de tot …. plec doar din faţa televizorului dacă pe ecran apar ştiri !

„Acum câţiva ani, simţeam că sunt blocat în rutină, aşa că am decis să calc pe urmele unui mare filozof american, Morgan Spurlok, şi să încerc ceva nou timp de 30 de zile. Ideea este destul de simplă. Gândeşte-te la ceva ce ai vrut dintotdeauna să adaugi vieţii tale şi încearcă-l în urmatoarele 30 de zile. S-a dovedit că 30 de zile e perioada perfectă de timp să adaugi un nou obicei sau să scapi de unul, cum ar fi să urmareşti ştirile, din viaţa ta.”

şi aici găsiţi filmuleţul subtitrat :

Comments (8)

 • Hai ca m-ati inspirat!
  Pana maine ma gandesc si eu la un challenge de 30 de zile si scriu maine pe blog 🙂
  kisses

  Răspunde
  • …stiu eu, eventual sa nu mai dai drumul la aragaz 30 de zile?

   Răspunde
 • Vezi ca se intampla ceva magic cu lumea, incepe sa se trezeasca. Tot mai multi ne gandim la schimbari de un fel sau altul,dar schimbari in bine,legate de noi insine.

  Răspunde
  • …mda, am vazut si am simtit …dar schimbarile legate de noi insine nu-s totdeauna si pe placul altora !

   Răspunde
 • Si ce-ti pasa? Cei care te inteleg trec si ei prin schimbari. Si daca altora nu le place, asta e, doar nu poti satisface oricum pe toata lumea si tu trebuie sa fii multumita de tine intai de toate.nu?

  Răspunde
  • nu cred ca e vorba ca imi pasa sau nu, dar la un moment dat vrem sau nu vrem ii ranim si pe cei din jurul nostru ci schimbarile noastre!

   Răspunde
 • Bestiala idee!!! uite eu nu am mai intrat pe blogul tau de aproape 30 de zile …si nu am mai ras …asa ca rau am facut! o sa incerc si eu ceva timp de 30 de zile…poate sa nu mai vin la servici???? mmmm…cred ca nu ar fi bine….ne mai gandim idea e buna!!

  Răspunde
  • io zic sa incerci 30 de zile sa razi in fiecare zi!!!

   Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: