Zi de zi

ţi-am luat un mărţişor …

„Ţi-am luat un mărţişor” … s-a denaturat şi în loc de-un fir alb şi unul roşu legat la un mic simbol, căutăm în disperare cadouri cât mai mari şi eventual cât mai puţin costisitoare după vechiul slogan român : cât mai mare, mai frumos şi mai ieftin ! Cum să pui în piept când pleci de acasă cutia cu bomboane sau săpunul FA, aranjamentul de pe masă sau ciorapii primiţi alături de un pachet de cafea ? Unde legi şiretul sau acul de siguranţă ?
De ce să duci un simbol când în aceeaşi lună, la o azvârlitură de o saptămână ai de dus cadouri iar la femeile din toată agenda? Aşa că mai bine două într-una şi agăţăm şnurul de mărţişor la cadou!
Anul ăsta mi-am ţinut promisiunea şi am reluat tradiţia de a purta mărţişor în piept la haină, mărţişorul de pe tarabă, că e tablă sau handmade dar e mărţişorul primăverii!      Că-i coşar, trifoi sau potcoavă nu cred că mai contează dar contează să îl porţi şi nu să îl dai la gunoi cu un gest în colţul gurii gen ” suntem în 2000 cine mai poartă aşa ceva?”.
La rândul meu am cumpărat mărţisoare tradiţionale pentru cei apropiaţi gândindu-mă dacă să reînvii tradiţia din Moldova cu mărţişoare la bărbaţi !… :-)) .

  Pentru cele ce nu pot personal să le ofer micul simbol al primăverii am aranjat frumos o floare (e drept nu-i de primavară), la care am legat şnurul colorat şi alături de câteva mărţisoare primite în dar le urez prietenelor mele din ţară şi de peste hotare, din liceu, facultate sau job, din lumea reală sau virtuală, de pe scara de la bloc sau de pe facebook o primăvară reală !

 ” Să-ţi intre primăvară-n suflet,
Să-ţi dea aripi ca să zbori,
Şi în inimă lumină,
Şi credinţă-n viitor.…”


Ar mai fi câte ceva de spus despre mărţişoarele făcute de noi când eram copii şi când abia aşteptam să venim acasă sa le oferim celor ce ne-au dat viaţă!

Comments (6)

 • Sunt racita cobza, am scapat cu totul de ziua de azi (si sa dau, si sa primesc martisoare, dar mai ales sa fiu pupata!!!)

  Răspunde
  • …vin fiert cu scortisoara si patura pe cap!!!…si fara aragaz

   Răspunde
 • Ce-mi placea in scoala sa aleg martisoarele pentru invatatoare,profesori si totodata sa vad cine-mi da dintre baieti 😉 Cand m-am facut mare si m-am facut si eu profa, ma bucuram de ziua asta ca veneam cu bratul de martisoare si flori.Primavara frumoasa!

  Răspunde
  • stii, imi dau seama ca era bine sa fi facut colectie de martisoare in decursul anilor…nu ocupa nici mult spatiu…imi plac colectionarii si pasiunea ce o pun in aceasta intima activitate!

   Răspunde
 • sunt dragute, insa ocupa loc, iar eu n-am. as fi vrut sa port martisor dar nu m-am indurat sa-mi gauresc haina. pe vremuri purtam pana la 8martie, aveam pe uniforma la scoala ca generalii, plin pieptul. ganduri senine si o primavara insorita!

  Răspunde
  • …da, asa e, le purtam chiar si pe rand sa multumesc pe toata lumea!

   Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: