Foto Proiecte personale

review wedding photographer

Acel cuvant „niciodata” rostit din convingerile personale vine intotdeauna la pachet cu schimbari.
Cu cat spui mai des si mai mult ” eu niciodata” cu atat vei avea de facut mai multe schimbari pentru ca nu-i asa, viata nu iarta acele erori in care ne aflam uneori cand gura vorbeste inaintea noastra. Asa ca si eu beneficiez de pachetul meu de schimbari asociat acelui ” eu niciodata nu voi face fotografii la nunti”. Desi in mintea noastra ne programam credinte false uneori , vine asa cate o furtuna de ne da tot zenul peste pupa uneori. Si mai ales daca te imbarci pe o nava cu marinari toti unul si unul, ai sansa sa-ti doresti sa fii si tu printre ei.
Am pasit pe puntea asta a „corabiei” cu fotografi de nunta doar din dragul de a lucra cu mirii in cadrul sedintelor foto legate de natura.
Daca ma uit in calendar n-as sti precis sa spun ziua cand s-a intamplat sa vin in contact cu primii oameni in rol de miri si nuntasi. Undeva intre Dobrogea , Dunare si munte ceva a virat spre zona fotografiei de nunta fara sa constientizez prea mult. Adevaratul cap de zid l-am dat la Botosani cand l-am cunoscut pe Chindea cu al lui WeddingStaff . Atunci s-a produs un declic cand nume precum Barbulescu, Serghei, Igor, Sterea si-au expus viziunea proprie despre povestile de viata transpuse in fotografii de cuplu, de nunti sau de logodna. Dar nici atunci nu am simtit vreo chemare profunda sa cobor din dealurile Magura Moeciu sau sa ma intorc de la rasariturile marine in mijlocul nuntilor sa fotografiez sarbe, hore si ruptul turtei. Clicul dupa declic a venit abia la Sibiu, cand a doua oara la WeddingStaff am participat ca si cursant la ploaia de informatie venita din microfoane.  A venit apoi o avalansa de nunti, botezuri, cursuri, scoala, workshopuri si Brasovul, acel moment in care desi fiind jos de tot, acolo unde incepe scara valorilor fotografiei de eveniment mi s-a dat sansa sa povestesc toata aventura mea cu aparatul de fotografiat . Daniel, fivo-i mereu recunoscatoare pentru acel moment in care in interiorul meu s-a produs acea schimbare :-). Am plecat de acolo cu dorinta sa fiu pe rand ba Marian , ba Mihai, ba Campan , ba wedding planner la weddingstaff :-)) , ba sa stiu adobebraghesian si sa intineresc ca Sabina .
Reintoarsa curand de la workshopul lui Marian, prieten pe viata atat cat mi-a mai ramas mi-am dat seama ca fotografia de nunta e mult mai complexa si mult mai profunda decat ceea ce am crezut, stiut si cunoscut la un moment dat. Da,  sunt oameni care chiar fac arta, oameni care inainte de remunerare pun mai presus decat orice, munca. Ca nu-s toti asa asta e ca si politica, discutabil.
Ce-am scris mai sus nu e vreo declaratie precum ca as schimba ceva din dorinta mea de a surpinde in imagini fragmente de natura. Nu, nicicum , ba din contra, sper sa-i convertesc si pe fotografii de nunta la asa ceva. Dar, daca e sa am de fotografiat nunti, botezuri si alte evenimente importante din viata unor oameni, stiu ca ne vom vedea si la urmatorul WeddingStaff ca sa pot face lucrurile asa cum se fac cu adevarat , din pasiune pentru oameni si viata si natura .
Si evident cateva imagini, musai alb-negru :-)) de la workshopul lui Marian !!

Comments (2)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: