Alegeri Împreună Spiritual

ziua infinitului

Ziua infinitului sau 8 martie, două zile ce se contopesc pentru că cifra opt este asociată infinitului.
E simbolul ce-l port cu mine în tatuajul de pe spate, e logo pentru blog și site-ul de fotografie și pentru mine are multe semnificații. În loc de clasicele urări de 8 martie mi-am propus să împărtășesc cu voi de ce e atât de important pentru mine infinitul sau cifra opt poziționată altfel.

Când am luat decizia de a-mi face un tatuaj, mi-am dorit mult ca acesta să aibă o semnificație puternică pentru mine. Hieroglifele egiptene săpate în piatră și rămase veșnic peste timp dovada exitenței acelei civilizații mi-au dat imboldul de a căuta ceva ce are legătură cu veșnicia.  Pornind de la zodia mea, balanța, am scotocit pe google în toate limbile pământului un semn care să-mi atragă atenția de prima dată.
Și l-am găsit.

Era tot ceea ce-mi doream. O simetrie a semnului balanță față-n față ce forma cifra opt culcată, adică semnul infinit. Au început apoi întrebările. Ce anume m-a atras la imagine, ce a răscolit în mine, de unde atracția către infinit și cifra opt și mai ales cum de a ajuns semnul zodiei mele să formeze tot acest ansamblu?

Ziua infinitului,

8 martie a devenit importantă pentru mine. Nu ca fiind ziua femeii, nu ca fiind zi celebrată în toată lumea ci ca simbol al schimbării mele.
Mi-am tatuat conștientizarea că singura constantă e schimbarea. Să fie acolo săpat în piele și să duc cu mine că nimic nu e pentru totdeauna, nimic nu ne aparține. Că suntem impermanenți și nu există nimic solid, că totul se schimbă. Și din acel an a început schimbarea mea.

Chiar și cea mai mică schimbare face parte dintr-o schemă mai mare a vieții. Pe măsură ce viața se desfășoară, curgem prin diferite cicluri. Încheiem capitolele vechi și începem noi capitole. Indiferent de locul în care ne aflăm în acea călătorie, calea este întotdeauna susținută de puterea absolută, nemărginită a Universului.

Există simboluri care depășesc limitarea timpului și spațiului și ne pot ajuta să ne simțim cu adevărat scufundați și ghidați de acea putere incredibilă. Infinitul este unul dintre ele sau cifra 8.

Simbolul Infinit

provine din latinul infinitas care înseamnă nemărginit, fără sfârșit sau „mai mare decât cel mai mare lucru la care te poți gândi”. În sens spiritual și filizofic, simbolul infinitului reprezintă toate lucrurile atemporale, nelimitate și incomensurabile. Este absolut și are o vibrație puternică care poate sprijini o călătorie spirituală personală la toate nivelurile. Se referă la spațiu și timp.

Simbolismul infinitului reprezintă iubirea și afecțiunea veșnică și nemuritoare. Este asociat cu nelimitarea și legăturile sufletești care transcend limitările lumii fizice. Ca atare, simbolizează legături pozitive de neîntrerupt, implicând natura necondiționată și atemporală a iubirii adevărate. Este un simbol al legăturii la nivel sufletesc și al iubirii pure care a durat și poate dura multe vieți.

Cifra 8,

care plasată orizontal este infinitul, este un simbol numerologic al ordinii cosmice. În mod similar, simbolul infinitului reprezintă o mișcare continuă, sincronizată a energiei. Fiind un simbol al echilibrului etern, o parte a simbolului o echilibrează întotdeauna pe cealaltă, creând armonie și ordine perfectă. Îmbină forțele opuse pentru a forma un echilibru perfect, echilibrând umbra și lumina, masculin și feminin.

În numerologie, cifra 8 este una dintre cele mai de succes cifre și este asociată cu simbolul infinitului. Cele două cercuri ale cifrei 8 ne duc cu gândul la legătura dintre cer și pământ, dintre Creator și creație. Este numărul puterii, al capacității executive, al puterii materiale și al managementului.

În India și Tibetul antic, infinitul însemna perfecțiune, echilibrul, armonia dintre feminin și masculin.

Din punct de vedere biologic, o asemănare cu simbolul infinit o putem vedea la cele două catene spiralate ale ADN-ului.

În chimie, 8 e numărul atomic al oxigenului.

În biologie, păianjenul are 8 picioare, iar caracatița are 8 tentacule.

În tehnologie, 8 biți fac un bait.

În religie, 8 are diferite semnificații. De exemplu, în Islam, 8 e numărul porților raiului, în timp ce la creștini, 8 e numărul oamenilor care s-au aflat în Arca lui Noe.

În astrologia Evului Mediu, 8 era numărul stelelor „nemișcătoare“, care reprezentau perfecțiunea energiei planetare.

În China, 8 este un număr norocos, pentru că se pronunță în mod similar cuvântului sănătate, prosperitate și chiar avere în unele dialecte.

Astăzi

cifra 8, adică infinitul trece prin venele mele și tot ceea ce fac mă duce cu gândul că e curgere și că schimbarea e de neoprit.

ziua infinitului
libertatea mea

Așa că dragele mele, pentru că azi e 8 martie sau ziua infinitului vă urez așa: să fiți în echilibru ca cifra opt, să cereți Universului infinit ce veți dori dar veți primi ce oferiți, să fiți iubite și să iubiți, să aveți încredere în voi că reușiți, că potențialul vostru e nelimitat și că nimic nu este veșnic, deci trăiți!

ziua infinitului

Comments (4)

 • Ce frumos, Galia! Chiar ți-am admirat tatuajul când ne-am văzut!

  Îmbrățișări multe.

  Răspunde
  • multumesc! da, e o alegere buna, e lipit de mine si il iubesc !

   Răspunde
 • Ce frumos!! Multumesc pentru frumoasele urari, Galia!❤

  Răspunde
  • Mă bucur că ai citit!!

   Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: