Calatorii Prin Dobrogea

Plimbare la mare în Vinerea Mare

Plimbare la mare în Vinerea Mare ?
Da, pentru că lucrurile „altfel” te scot din zona ta de confort și vezi că se poate să renunți la convingeri tradiționale.
Dacă tot mi-am propus ca anul acesta să fie unul de trecere la o nouă viaţă, am zis că voi rupe tradiţia şi în loc să stau să fac cozonaci şi sarmale voi da o fugă pe litoral.
Să simt mirosul de valuri şi de alge. Să stau pe o piatră la soare şi să văd dacă mai ţin minte gustul plăcut al amintirilor din zilele când am fost în acelasi loc cu fericirea de mână la mare!

Drumul până acolo a fost prea puţin aglomerat, cine să stea pe drumuri în Vinerea Mare când toată lumea se pregatea de sărbătoare.
Locul de care vă zic, nu e musai o noutate, dar totuşi nu e un loc care să fie trecut pe hartă şi nici un traseu bătut frecvent de turişti.
Să spunem că e un loc cu o semnificaţie aparte în sufletul meu. Descoperit de mine cam de vreo trei ani, Popasul Pescarilor e o veche cherhana lângă Lacul Racilor, foarte aproape de sațiunea Olimp.

Scenariile din mintea mea, cum că voi fi singură la mare, nu s-au potrivit la fața locului. Parcarea era plină și dinspre plajă se auzeau tot atât de multe voci ca și cum lumea era în sejur în plin sezon. Trecem peste deliciul culinar de care ai parte dacă ajungi să cunosti acest loc şi mergem la ţărm, acolo unde speram să găsesc alge de mare şi scoici.
Nimic nu se compară cu solitudinea la mare. Poţi să-ţi umpli sufletul de ritmul valurilor ce se izbesc usor. Poti să asculţi sunetul ascuţit al pescăruşilor şi poţi să auzi cum iţi bate inima de dor după vreo dragoste mare!

 

Lasă un răspuns