Calatorii Pe harta Romaniei

parcul lui Pazvante

Cine ar fi crezut că într-un orăşel numit Tecuci voi descoperi o adevarată oază de verdeaţă lucrată de mâna unui singur om , al cărui nume nu e prea romantic ci doar sonor printr-o asemănare uimitoare cu cea a unui vestit paşă rămas în folclorul românesc sub denumirea de Pazvante Chiorul. Nu că parcul ar data din vremea aceea (vremea lui Pazvante Chiorul) dar ceva vechime are oricum (1875) si uimitoarea transformare din ziua de azi e opera unui locuitor al oraşului, Vasile Dănăila Pazvante , ce s-a straduit să aducă în Tecuci un colţ din Grădina Edenului. Un parc, un rai, un colţ ce te uimeste prin podeţe, cascade, minigrădini şi roci, toate îmbinate şi armonizate astfel încît să crezi că eşti în curtea unei case. Şi dacă ţii cont că mai sunt şi păsări multicolore ai putea crede că dacă ai  nimerit anotimpul potrivit şi mai e şi slujba de duminică în Catedrala de la intrare, eşti în Paradis.

Comments (4)

 • chiar ca frumos!
  m-as teleporta pe o bancuta sa stau acolo o zi intreaga.

  Răspunde
 • da, e minunat, si in apropiere e o gelaterie unde poti sta la umbra si manca ce-ti pofteste inima!

  Răspunde
 • Si in ’89, in primavara, era fain parcul acesta. M-a distrat atunci numele celui care l-a creat, dar parcul mi-a ramas in amintire ca o oaza de bine. Multumesc ca mi l-ai reinviat!

  Răspunde
  • acum ca imi spui ca l-ai vazut atunci, inseamana ca cel care se ocupa de el e un om de isprava de a reusit atatia ani sa nu se lase pagubas!

   Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: