Experiente Stil de viață

vintage life sau cum „eu” sunt la modă

Ştim bine că în ultimii ani curentul vintage e din nou în top.
Vintage = orice produs care aparţine perioadei 1920-1970( sau ’60 după cum spun unii). Deci, eu, produs al anilor ’61 sunt la modă.
Totul a devenit vintage : hainele, interioarele, accesoriile, restaurantele, magazinele, nunţile, pantofii, buchetele de flori, prăjiturile, vitrinele…ceva nou în ceva vechi sau ceva vechi să fie nou…fix cum mă strădui să fiu eu…nascută în ’61 să par din’71…
Cică vintage nu are o definiţie precisă cum nici eu nu vreau să am o vârstă precisă.
Dar ca să nu fac analiză pe text, trec direct la subiect, o plimbareală de weekend prin Bucureşti, undeva pe o străduţă „vintage”, într-o căsuţă „vintage” pentru creaţii vintage. Tineri sau mai puţini tineri designeri cuceriţi de noul curent au produs şi expus într-o lume fabuloasă mici opere de artă. Bijuterii întortocheate, minunat asamblate, pantofi pictaţi manual, poşete din piele alături de diverse curele şi nelipsitele haine, parcă recent scoase din şifonierul bunicii ( nu mi-am dat seama dacă e vorba de bunica mea sau bunica „lor”, a tinerilor creatori, care bunică ar fi de-o seamă cu mama, iar mama poartă haine de la Zara şi nu din debara !!!)
Nu e singurul târg de acest gen pe care-l pândesc la cotitură.
Probabil aş fi scăpat evenimentul şi de astă dată, dacă nu aş fi fost atât de pornită să fac o supriză unei persoane dragi, deosebită şi preţioasă prin ceea ce face, creează şi promovează în materie de design vestimentar.
Sincer, se pot scrie câte în lună şi stele despre hand made, haine vechi sau curente la modă, dar cel mai adevărat e să intri în lumea lor, a creatorilor, nu made in mall ci made in Absolutely Fabulous Fashion.

Lasă un răspuns