Zi de zi

căile înţelepciunii – călătoria vieţii, cap1

În lista pentru Moşul, prima dorinţă pentru anul ăsta era „multă iubire să imi ofer mie” şi cum nimic nu e la întâmplare am primit din tolba lui o cărticică care la cât e de mică pe atât e de „mare” şi consistentă în valoare. Fiecare capitol e câte o cale pe care să o pot urma dacă vreau cu adevărat să fac ceva din dragoste pentru persoana mea.
„Căile înţelepciunii” se numeşte cartea şi Moşul mi-a dat-o cu siguranţă într-un moment când gândurile-mi sunt încurcate şi nu ştiu calea a le descurca ( ştie el Moşul ce am eu nevoie!).

„Dacă ne îndreptăm în direcţia cea bună, tot ce avem de făcut este să continuam să mergem. ”
Alergăm ca bezmeticii în toate direcţiile doar, doar vom descoperi cale cea bună şi dreaptă şi de atâta alergătură haotică obosim şi rămânem pe calea cea mai uşoară şi cu care suntem obişnuiţi ; eu una am obosit de căutări bezmetice în exterior şi într-un final am înţeles că mai întâi ar trebui să o caut în interiorul meu şi apoi cu răbdare să aştept ca în vechea zicală să apară lumina ce mă duce în direcţia bună.

„Nu merge încotro te duce cărarea. Du-te, în schimb, acolo unde nu e nici o cărare şi lasă o urmă.”
Dacă teama, frica nu ne-ar guverna mintea şi am avea încredere în iubire cred că am avea curajul de a ne abate de la cărarea pe care mergem în virtutea inerţiei, obişnuinţei şi am descoperi şi alte drumuri.

„O nouă viaţă începe pentru noi cu fiecare secundă. Să mergem înainte, cu bucurie, să o întâmpinăm. Chiar dacă o vom face sau nu, trebuie să insistăm şi vom merge mai bine cu ochii aţintiţi inainte, decât privind înapoi.”
Trăim în trecut şi viitor mult mai mult decât trăim în prezent. Doar prezentul e palpabil. Ne agăţăm de trecut şi sperăm într-un viitor incert şi uităm să trăim prezentul.

„Nu există scurtături spre locul în care merită să mergi. ”
Adevărat că nimic nu e uşor de obţinut şi nici în drum direct. Asta deja o ştiu pe pielea mea şi o trăiesc.

„Cei ce se confruntă cu ceea ce le stă în faţă, neîmpovăraţi de trecut, netulburaţi de viitor, aceştia sunt cei ce trăiesc, cei ce işi folosesc vieţile cel mai bine… ”
E drumul pe care doresc să merg şi sper cu fiecare zi ce trece să fac câte un pas pe el.        

„Cred că, indiferent unde te-ar duce destinul, există noi zei care te aşteaptă acolo, cu răbdare divină şi râsete.”
Dacă am avea încredere în noi şi în Dumnezeu am merge liniştiţi în tandem cu destinul.

Comments (2)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: