Culinare Experiente

la plăcinte înainte, la diete înapoi!

E clar că dacă te joci cu focul nu ai cum să nu te arzi şi mai clar e că dacă deguşti totul nu ai cum să nu te îngraşi! Şi dacă mai eşti la „cură” va trece sigur burta peste centură!!!
Să mergi la o expozitie de panifacaţie-patiserie-dulcegărie-prăjiturică-ciocolăţică e cea mai proastă idee pentru o balanţă pofticioasă şi amatoare de bunu-bunului. Nu că m-aş fi înfruptat din toate … că nu tot ce arăta bine se bagă şi în gură … :-)) … da numa’ când mă uitam la ele simţeam cum îmi creşte glicemia şi kg pe burtă ! De patru ani , în luna martie, la Târgu Mureş are loc Gastropan – Târgul de cofetărie , patiserie şi panificaţie din România. Mamă, mamă ce de bunătăţuri , pe alese … torturi care să se pună pe şolduri, îngheţate care să se aşeze pe coapse, prăjiturele să se lipească de fese şi pâinici, multe pâinici care te făceau să regreţi că nu ai în desagă câte un cârnat ! Oricât m-aş fi străduit să le dau cu tifla ( sau cu chifla) tot nu am reuşit să nu „gust” puţin , aşa, cam cât să se pună 300 de grame pe fese 🙂 … restul le-am mâncat în scârbă şi cu siguranţă până ce vine Paştele vor rămâne o tulburătoare amintire !( e drept că în sacoşă aveam şi o rezervă, cine ştie oare, dacă pe drum făceam vreo criză hipoglicemică?)

Iţi creşte sufletul când vezi de ce sunt românii noştri în stare ( de ce nu sunt, suntem sătui pe la televizoare!) şi când mai vezi că unul din oraşul tău mai ia şi premiu la prima participare , inima din dotare se umfla si mai tare…apropo, felicitări Vera !!!

Expierenţă aveam de la fotografia de produs şi cu două carduri foto în buzunar după prezentare şi jurizare am trecut la atac … paritate 10 poze = un degustat şi vă las să intuiţi câte poze am făcut … ( aveam nevoie la un moment dat de un borcan de murături).
După o aşa aventură cu „îţi plouă în gură” … să zicem că mai cumpăr prăjituri când o să am un butoi cu acrituri ( care se pun la toamnă!!!! ).
No, acu’ vă las să vă îngrăşaţi numai cât vă uitaţi ! 🙂

Comments (9)

 • Auuuu….
  Deci m-au durut pozele… mai ales acelea cu paini!!

  Răspunde
  • si cum ar fi niste poze care ss nu te doara?

   Răspunde
 • ti-e mila sa le strici:) arta nu trebuie mancata!

  Răspunde
  • mi-am pus problema ca nu cumva apoi mancate sa chiorasc..:-)))

   Răspunde
 • postul tau mi-a amintit de expozitia de torturi de la mall, cand nu ma mai opream din fotografiat :))
  le-ai surprins tare…apetisant!

  Răspunde
  • hm … ma gandeam la aia de le-au jurizat si au gustat din toate!!! …le-o fi fost bine?…le-o fi fost rau?…

   Răspunde
   • eu stiu cum mi-a fost mie cand am testat ciocolata belgiana, dupa cateva bomboane absolut delicioase, eram la un pas sa dau cu meniul de pamant :))
    poate s-au marginit doar sa le dea note dupa aspect si miros!

    Răspunde
    • … yami, yami …like … ciocolata belgiana!

     Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: