E greu sa rezisti bucatariei italiene. Cel putin eu, care nu sunt fan mancaruri grele, ma regasesc perfect intre gramezile de paste si sortimentele formaggi. Si sa nu uit sa pun pe lista si condimentele. De fiecare data cand merg prin Italia stiu sigur ca mancarea nu va fi o problema. Dar nu despre paste vreau sa vorbesc.
In cele cinci zile cat am stat in Florenta cu greu am rezistat ispitei de a trece pragul zilnic unei incinte mici, la colt de strada unde produsul principal si singurul de altfel era traditionalul panini.
Cu beculetele aprinse cand vad „carbohidratii” 🙂 , am stins lumina de fiecare data sa nu ma simt vinovata ca inghit aproape nemestecat sandwich-ul urias. Ai putea sa te gandesti ce mare lucru doua bucati de paine ce tin la mijloc ceva ce trebuie sa tina de foame. Cum poti sa crezi ca la orele amiezii pot sta zeci de oameni la coada pentru cele doua felii de paine ? Nu as fi crezut daca nu as fi simtit pe pielea mea gustul ce ma determina sa dau roata zilnic aceluiasi loc. Nu ca ar fi fost singurul, nu, deloc.
Doua felii de paine integrala unse cu pesto , cu granna si sunca lor speciala, doua frunze de salata, o rosie taiata, piper si la alegere painea prajit crocanta. Totul impachetat intr-o hartie kraft .
Doar atat. Ah da, si la final…un nasture amintire. 🙂 Sa nu ratati cand mergeti la Florenta panini …doar acel panini … care e tare special !