Calatorii Pe harta Romaniei

noroc

Nu stiu daca norocul e o chestie care se intampla sau nu, daca genetic e mostenit sau transmis, daca e o supertitie sau o credinta falsa, dar asa cum pisica neagra iti sare in cale si norocul poate sa-ti apara la cotitura cu sageata indicatoare. M-am uitat la pantofi sa vad daca din intamplare am calcat in urma vacilor ( ca deh, are o legatura cu norocul se pare ) si am revazut culoarea mov a cizmelor de guma pe care le uitasem in picioare plecand in zori la rasarit prin oarece noroaie. Bucurie mare ca de sus am primit un semn sa urmez sageata ce imi arata ca daca trec cu masina prin apa ( baltoace mai mari) , prin foc ( o gramada de crengi arzand de la „curatenia” de primavara) , pe un podet subred si pe langa cateva case ce pareau ca sunt luate de rau, ajung la „noroc” nu cu carul ci la o moara.

0

Doar ca Moara cu Noroc era chiar un noroc , pentru ca langa ea, motivatia era chiar o reala moara cu apa, veche dintr-un an ce istoric nu-l pot asocia acum cu nici un moment important. Proprietara, a patra generatie ce rasneste cand si cand la moara, mi-a prezentat unei sume modice ( 5 lei) tot procedeul prin care se obtine faina integrala.

Nu stiu daca femeia stia ce-i ala marketing, cert e ca dupa prezentare am luat o desaga cu 4 kg de faina integrala.
Ce-oi face cu ea nu stiu , pentru ca de copt stiu sa coc doar cartofii la cuptor in coaja. 🙂
Locul e minunat, drumul serpuie prin satele de la tara, Tara Fagarasului , satul Ohaba si la plecare cu siguranta vei simti ca ai adaugat la viata ta , daca nu cateva kilograme de faina eco ( ca tot e la mare cautare )  macar  ” o zi buna „.
:-).

 

Comments (1)

  • Buna plimbare!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: