Alegeri Spiritual Stil de viață

Anotimpuri sau liniștea dintr-o ceașcă

Concept Anotimpuri

Anotimpuri e casa mea. Mi-am dorit întotdeauna să am un „loc de suflet”. Un loc unde să pot să depăn vrute și nevrute cu oamenii. Prin definiție sunt o persoană sociabilă. Vorbesc mult. Uneori mult și fără rost. Alteori mult și bun. Alteori simt nevoia să vorbesc mult cu mine. Alteori tac și vorbesc muțește.

„Anotimpuri” s-a înfiripat în mintea mea cu trei ani înainte de a deschide. Știam că vreau ceva intim, cochet, în care să-mi desfășor creativitatea. Până să apară „anotimpuri” m-am repezit în fotografie și am rămas acolo. Sunt și acum acolo.

Despre Anotimpuri

Anotimpul meu e toamna. Și chiar de m-am născut într-o zi de septembrie mi-aș fi dorit să mă fi născut în fiecare zi al fiecărui anotimp. În orice anotimp am fi, visăm mereu la un altul. De e vară dorim fulgi de nea și de pică frunza toamna, vrem verdele de primăvară.
Mi-aș fi dorit ca toate anotimpurile să fie ale mele. Sau deja ele sunt pentru că le-am trăit pe toate: anotimpurile copilăriei, anotimpurile iubirii, anotimpurile despărțirii, anotimpurile timpului.

Și atunci mi-a venit ideea să le adun pe toate într-un loc, unde timpul stă pe loc. Așa am creat ANOTIMPURI.
Un puzzle 4d a cărui piese s-au adunat în 4 ani.

Un an în care ideea a prins contur, un altul în care creionul a așternut pe hârtie ce am conceput. Apoi un an în care m-am luptat cu autorizațiile și ultimul an în care s-au luat deciziile și am construit. Mi-am dorit un loc al meu, în care să pot împrumuta din energia mea fiecărui obiect. Fiecărui lucru făcut de mâna mea și izvorât din imaginația mea. Să fiu în toate și totul să fie din mine.

Să mă așez la masă și fără pretenții de aristocrată să văd cum prin gâtul fin și delicat al ibricului de ceai curge apa în ritmuri de Cafe del Mar.
Să savurez din toamna cea târzie sau din mirosul fin al primăverii de iasomie. Să vină iarna și să inspir în nări un iz de măr și scorțișoară. Iar când soarele de pe cer nu vrea să coboare să sorb cu paiul din limonadă.  🙂

Să am prietenii mai aproape și timpul să ne pună pe toți la un loc. Să facem din clipe zile și zilele toate la un loc să ne dea armonia vieții .

La Anotimpuri

În Shogun e un citat : “dacă vrei să ai linişte sufletească, atunci trebuie să înveţi să bei ceai dintr-o ceaşcă goală” .
La Anotimpuri ceașca e plină dar poți pleca cu liniște sufletească.
Nu mi-am dorit ceva de mare amploare, mi-am dorit ca oamenii să rămână cu o stare de bine și cu dorința de a reveni. Am vrut ca sorbind din licoarea caldă și plină de arome gândurile să se limpezească.
Si dacă ceaiul nu e pe lista ta, atunci clasica cafea și de ce nu o limonadă răcoritoare. Restul vă las să descoperiți în meniu.

 

 La Cincinal

Sunt în birou. Din când în când trag cu urechea la șoaptele de dincolo. Ele răzbat printre sunetele mici ale ceștilor ce se ating de farfurioară sau printre tic-tacurile timerelor ce anunță că e gata ceaiul.
Au trecut cinci ani de când am deschis ușa primului client și am turnat apa la fiert pentru primul ceai. Să fac un bilanț? Nu, nu-l fac pentru că e treaba altcuiva și la conturi, balanțe nu mă pricep. Să-mi pun întrebări? Nu, nu îmi pun pentru că nu ăsta a fost scopul când am gândit acest univers.
A meritat ? DA, e un răspuns din toată inima . A meritat din plin efortul pentru că în fiecare zi măcar o singură persoană care vine mă motivează să continui oricât de greu ar fi uneori.

În timp ce scriu ascult atent fundalul sonor să nu se termine muzica. Timpul parcă-i oprit. Între lumea de afară și atmosfera de aici ne separă o ușă.
Cu toate astea ai sentimentul că ești într-un loc în care te rupi din roata vieții de zi cu zi. Mă uit la panoul de pe perete unde primul client mi-a lăsat într-o zi un petec de hârtie. Nemetaforic vorbind, chiar un petec rupt dintr-un caiet și pus într-un sertar cu un mic mesaj pentru ziua când îl voi găsi : ” cel mai frumos loc din Brăila … abia aștept iarna să văd cum decorați 🙂 ” .

Mai e puțin și trec de a cincea iarnă. Cineva mi-a spus că abia așteaptă să vadă cum va fi primăvara de data asta. Așa trec ANOTIMPURILE pe aici.
Sper sa am suficientă imaginație de fiecare dată să ofer celor ce-mi pășesc pragul acel „altceva”.
Fiecare cuvânt de mulțumire și încântare merită să fie răsplătit în fiecare zi din anotimp.

Semnat, Anotimpuri !

 

 

 

Comments (2)

  • Super ! Felicitari ! Abia astept , ca in drum spre mare , sa oprim la o ceasca de ceai …. fie ea si goal !

    Răspunde
    • Cu drag astept sa vii ! Chiar merita sa-i treci pragul !

      Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: