Plecarea spre Porto
El Camino Proiecte personale

Plecarea spre Porto. Transport și cazare

Plecarea spre Porto, pe lângă decizii, cumpărături și bagaje, a mai avut și ceva căutari pentru transport și cazare în Porto două nopți.

Plecarea spre Porto. Transport

Plecarea spre Porto, mi-a luat la timpul „liber” ce îl am vreo trei, patru zile până am luat decizia : Tap Portugal. Zborul este foarte devreme, am preferat totuși așa, să am după-amiaza liberă la colindat prin Porto. O sursă bună pentru clarificare este și Momondo. Iți arată cele mai bune combinații ce le poți avea , funcție de ore, preț și escale.
Zborul spre Porto are o escală la Lisabona de trei ore.

Aeroport Otopeni ––––––– Aeroport Lisabona –––– Aeroport Francisco de Carneiro
Otopeni, 06:35 –––––––9:10, Lisabona , 12:00 ––––––Porto 13:00

Aeroportul Francisco Sa Carneiro –– 550 m pe jos ( 8 min) –– Stație metrou Aeroporto

Plecare aspre Porto
Harta Aeroport – Statie Metrou

Aeroporto – linia mov 26 min capăt de linie – Dragao Stadium – cobor la Bolhao.
Bolhao – The Passenger Hostel pe jos 750 m, 10 min.

Plecarea spre Porto
Harta Statie metro Bolaho- Hostel Passenger

Plecarea spre Porto. Cazarea

În momentul când am luat decizia să plec pe Camino știam la ce mă înham.
Știam de mersul pe jos , știam de bagaj și știam cel mai imposibil lucru ce urma să îl fac : să dorm într-un cor de „sforăituri”, un moment de viață și de moarte pentru mine.
Pentru asta am 6 perechi de dopuri ( mă întreb dacă să le pun pe toate odată :-)) ) , am căști, am o pungă de celofan să sufoc pe cineva ( just in case), am tot ce trebuie pentru o oră de somn. Din acest motiv am preferat ca cele două nopți în Porto să le rezerv la un hostel cu cameră comună pentru 10 femei.
Mă gândeam că așa îmi fac „încălzirea” ( nu că femeile ar dormi ca niște îngerași).

The Passenger m-a atras din start fără alte căutări.
Pe lângă faptul că vazusem filmul și hitul „Let her go” mi-a răsunat tot anul 2012 în boxele de la mașină, amplasarea lui în gara São Bento mi-a susținut alegerea. Stația de cale ferată São Bento, datează din secolul al XX-lea fiind deschisă în 1896 pe locul unei foste mânăstiri, São Bento da Avé Maria și demolată ulterior.

Este una din cele mai frumoase clădiri din Porto și se află în patrimoniul UNESCO. Este foarte aproape de râul Duoro și Catedrala unde îmi voi pune ștampila pe credențial la început de pelerinaj.
Hostelul este amplasat chiar în gară și este un proiect îndrăzneț cu multe soluții ecologice.
Pentru două nopți, mic dejun și facilități comune, taxa de oraș, fără prosop și lenjerie , 48 eur, deci 24 eur/zi.
Cu siguranță aș fi găsit o cazare mai ieftină în alt hostel, dar a dormi într-o gară mi s-a parut o provocare de care nu m-aș fi lipsit . 🙂

Comments (3)

 • Multumesc mult pentru informatii! Plec si eu pe Camino Portughez pe 5 iulie, si mi-am rezervat adineauri 2 nopti in Porto la acest hostel, arata minunat! Iti sunt foarte recunoscatoare pentru articol 🙂

  Răspunde
  • heiuuu…acum m-am intors in tara…nu am avut cum sa iti raspund pentr ca nu pre aam stat conectata la media…Buen Camino!!!!

   Răspunde
 • […] TAP Portugal a fost o altă alegere bună. M-am simțit ca un copil răsfățat. Obișnuită cu Wizz Air și Ryanair, m-am bucurat când am primit pernuța și păturica, gustarea și cafeaua. Cu căștile în urechi și gândurile aiurea printre nori nu am auzit când pilotul a anunțat Lisabona. Escala a fost scurtă. Suficient cât să mă dezmeticesc unde se află intrarea pentru Porto. O apă, un pipi, o cafea și un croissant înainte de îmbarcare. […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: