Calatorii Împreună Spiritual

Scrisoare către Rai

Scrisoare către Rai sau scrisoare către mamă

Dragă mamă,

nu știu încă nimic despre tine, nu știu dacă ai ajuns cu bine acolo, în Rai. Nu am primit în vis nicio veste de la tine, deși așa cum te știu eu descurcăreață, ai nimerit sigur adresa.

Mâine e ziua ta și mă învârt pe lângă cofetărie să iau un tort. Da, da, știu, sigur ai pregătit tiramisu pentru toată gașca de sus. Eu aici pe pământ vreau să-ți iau un tort cu cifra 85 din marțipan și cu fructe verzi.
Despre noi, aici jos, așa cum ne știi, tot cu pandemia și cu „prostul” de la televizor suntem. Dar am și noutăți, să știi și sunt numai de bine.

Uite, de când ești plecată, mi-am dat seama că nu mai am unde merge la masă de anul nou. Și nici sarmale nu am unde să mănânc de Crăciun. Așa că am pus varză. Nu, nu la boxă, așa cum poate-ți imaginezi. Fix pe balcon la tine și câteva bidoane cu murături la mine. Și zău că nu am făcut deranj prea mare.
Ți-am adus din boxă și brăduții aia mici și i-am pus la locul lor, unde-ți plăcea ție. Chiar și coronița am ridicat-o sus pe grilaj. Mâine de ziua ta, voi trece pe acolo să-i luminez și să vezi de acolo de sus că nu te-am uitat.

Dragă mamă,

vreau să te întreb ceva și să știi că dacă mă păcălești eu te prind și nu-ți mai iau pizza de la Kaufland! Știu că nu-ți place să-ți cotrobăiesc prin dulapuri, dar unde-i caietul cu rețeta de cozonac? L-ai ascuns de mine să nu-ți fur secretul? Uite, eu vreau să-l fac celebru și cum eram prea ocupată să te ajut la frământat acum caut peste tot caietul! Fă o minune și lasă-l pe masă. Cum crezi că voi putea să trec în 2021 fără aroma cremei de nucă cu rom și fără salata ta de boeuf?

Mâine nu pot să trec pe la tine. Vreau să-ți aduc coroniță de brad la căpătâi dar să știi, până la Crăciun ajung la mormânt la Roman cu toată iubirea ce-am adunat de când ai plecat.

Până atunci, Scrisoare către Rai, sper să ajungă la tine. Și dacă tot vin sărbătorile sa le spui și celorlalți : ” La mulți … pupici cu sclipici!”.
Mi-e dor de toți, dar încă nu am puterea să le scriu câte-o scrisoare la fiecare-n parte. Știu că mă iubești și mă scoți basma curată așa cum făceai când eram copil.

Dragă mamă, te îmbrățișez cu dor și drag și pentru mîine un iubitor gând cu …la mulți îngeri iubitori să ai!

 

 

Comments (8)

 • Citesc si plang, citesc…ce frumos ai asternut pe hartie, trairile tale!

  Răspunde
  • Mulțam draga mea! Ți eu plâng azi mai mult ca oricând!

   Răspunde
 • Ce frumos, m-ai facut sa plâng, am citit de doua ori, inca imi curg lacrimile. Dumnezeu sa o odihneasca in pace. Eu stiu sigur ca e bine si rade, plange, zâmbește, te indeamna, te încurajează.

  Răspunde
  • Da, așa îmi place și mie să cred. Îmi e dor dea și pot confirma încă o dată, nu am prețuit-o atât cât ar fi meritat!

   Răspunde
   • Dorul de cei dragi face să ne amintim, de obicei, doar ce a fost frumos sau haios între noi, ajutându-ne să trecem mai ușor peste starea de melancolie, amestecată, uneori, cu mâhnirea de a nu (mai) fi împreună. Dar asta e viața, cu bucurie și tristețe, cu dor și, fin păcate, ură!

    Răspunde
    • Cred ca mai am drum de facut pana acolo Mihai. Da, asa este, cu timpul ne aducem aminte doar ce ne bucura legat de ei. Iti multumesc ca mi-ai scris!

     Răspunde
     • Draga mea, îmi șterg lacrimile și te îmbrățișez strâns, strâns de tot! Dumnezeu să o odihnească pe această femeie minunată care a fost MAMA ta! Ce frumos gest să îi vorbești într-o scrisoare! Sunt cu inima lângă tine!

     • Multam draga mea!! Imi pare rau ca nu i-am facut mai multe filmulete si fotografii!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: