Calatorii Împreună Spiritual Zi de zi

De ziua mea, în septembrie

De ziua mea, în septembrie, Universul m-a îmbrățișat numai așa cum el a știut! M-a înălțat pe aripile prieteniei de culoarea topazului! M-a învârtit și m-a dansat în pași ce parcă-i uitasem de curând! Sunete de Vamă Veche și nouă în acelasi timp, stropite cu glasuri cunoscute de care mă despărțisem de puțin timp!
Nu, nu vorbesc în dodii, dar cred că dacă stai pe lângă Ioana si Bianca, te molipsești puțin!

Aș fi vrut să am răgazul să scriu frumos, ordonat si pe îndelete despre ce a fost în Vama Veche! Dar uite că ei m-am luat prin surpridere și mi-au dat temeinic azi de rostuit lacrimile.
Da, Anotimpurile sunt pentru mine un brand neînregistrat la OSIM, dar cred că nici nu-i nevoie de așa ceva! Cine dacă nu sunt cumva talismanul meu norocos sau aducător de arome în viața mea? Indiferent că e vorba de ceainărie, de anotimpuri în fotografie sau de evenimente decorate în ton cu natura ele se regăsesc constant în emoțiile mele.

De ziua mea,

în septembrie vazele stau goale. Poate un buchet răzleț de la cine a uitat că eu mă ocup de flori. Parcă aud în urechi: lucrezi de atâta timp cu florile, cred ca te-ai săturat! Nu că nu ar fi și un adevăr… nu că m-aș fi săturat, dar încă sunt stângace când e vorba de cadouri.

Așa că iată-mă acum cu o grădină-n față, cu toate cele patru sezoane, alăturate unui tort croit pe calapodul meu, în cele mai mici detalii! Și ca să fie totul mai aproape de sufletul meu, culoarea prieteniei mi-a fost strecurată discret într-o pereche de cercei cu piatră de topaz mistic. Da, da, chiar nu știam că exista o piatră a prieteniei și uite că EI mi-au dăruit-o!

Și peste toate astea, ca și cum sentimentul nu ar fi fost înălțător până la nori, un mic album ce-l voi păstra colea, pe birou! Îl voi păstra pentru zilele alea de care avem parte când nu suntem prea prietenoși. Pentru zilele când ne pierdem de noi și înotăm prin umbre. Când poate nu avem o scobitoare să ne susținem optimismul! Și mai ales pentru zilele când tânjim după puțină dragoste!

De ziua mea, în septembrie, toamna s-a revărsat. Cu prietenie, iubire, dor și drag, poezie și creativitate! S-a revărsat cu vamaioți și prieteni de sus din cer! Și dacă Biblia spune că așa-i și pe pământ, atunci iată că zicerea s-a adeverit. Pentru că azi, de ziua mea, EI, cei din fotografii, au venit în viața mea din acel spirit ce te conectează atunci când te întâlnești și spui:

                                                                                                                               – Ah! Și tu? Am crezut că eram singur!

 

 

Comments (2)

  • Ce frumoooos! Dovada ca lasi urme in sufletul celor pe care ii atingi cu magia ta de om caruia ii pasa de oameni. La multi ani fericiti si plini de bucurii, draga mea!

    Răspunde
    • Multam Marian. Si ma bucur ca imi esti prieten !!!

      Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: