Șapte motive să mergi la Peștera
Calatorii Cazare Culinare Foto Pe harta Romaniei

Șapte motive să mergi la Peștera într-un weekend

Șapte motive să mergi la Peștera.

Bine, ele sunt mai multe, dar fain e să le aflați chiar voi.
1. Primul motiv e înălțimea. Da, da, te afli pe acoperișul lumii deși tu știi că nu-i așa. Dar pare, căci urci, urci și drumul tot pe verticală îi câțiva kilometri buni. Dacă-i uscat nu-i bai că șoseaua de vreo trei ani e ca-n palmă, dar dacă-i primăvară cu multă zăpadă, te mai gândești de două ori.

2. Al doilea motiv e înălțimea 🙂 , adică e unul din satele cele mai înalte din zonă alături de Șirnea, undeva pe la 1200 m altitudine și aerul te ajută să-ți refaci mintea și inima. Ce să mai vorbim, medicament natural! Nu tu dureri de cap, de șale și uiți pe loc de așa zisul stress de la oraș.

3. Al treilea motiv e tot …înălțimea!! ))) Adică dacă stai la Pensiunea Casa Ema ai „masa și casa” asigurată la cea mai înaltă cotă. Prietenii știu de ce, să-i întrebați pe ei! Doar că rețeta aia bună, de supă de caju, am pus-o să promită că n-o dă nimănui. Gogoșile alea bune, să le facă doar cui merită, atât de bune, c-am uitat că-s fără glutenul lui Paleo.

4. Al patrulea motiv…nu, nu vă speriați, nu abandonez conceptul, e tot înălțimea ))). Da, știu, devin plictisitoare, dar ce să-i faci dacă peisajul e-atât de fain încât te lasă fără termeni de comparație. Nu, poate nu-i chiar ca-n Elveția, sigur nu e, dar ce să-i faci dacă-i mai fain decât acolo.

Să știi că nu exagerez deloc, mai jos fotografii din weekendul ce tocmai a trecut.

5. Al cincilea motiv, da, e ultima oară, promit!! E aceeași înălțime, a răsăritului, adică dacă scrutezi zarea spre Bugeci și ratezi ițirea lui, în cazul în care-l scapi, faci stânga-mprejur și-l prinzi peste Crai! Ai doi masivi ce-i cuprinzi cu privirea doar făcând roată ca un compas.

6. Al șaselea motiv, de departe, e sentimentul de liniște pură. Habar nu am dacă există așa ceva sau dacă-i pleonasm dar ăsta-i sentimetul perfect, că liniștea-i atât de curată, precum aerul ce-l vezi că-i clar. Nu știi dacă să citești, să te plimbi, să dormi sau să s-asculți și tu în „liniște” un podcast. Sau poate doar să stai cu un hara de beutură cu ochii-n larg.

7. Al șaptelea motiv, ar fi, că-i un loc ideal unde să mergi cu familia sau prietenii. Cu siguranță găsești cazarea potrivită dar io de ani buni stau la Ema și nici nu am de gând să schimb vreodată locația. Ai și grătar dacă ești neam de gratargiu & bere & mici, ai loc de joacă pentru copii și dacă vrei să vezi răsăritul deschizi puțin geamul și scoți telefonul mobil să-l surprinzi.

De câțiva ani buni, așa cum spuneam mai sus, merg constant La Pensiunea Casa Ema din satul Peștera, comuna Moeciu de Jos. Este un sat aflat în Rezervația Piatra Craiului. Înconjurat de Munții Bucegi și Piatra Craiului, e locul perfect pentru a fi cu tine însuți în orice anotimp.
Cu siguranță sunt mai multe de șapte motive să mergi la Peștera într-un weekend, dar eu am ales cifra șapte… să vedem dacă intuiești de ce. Aștept în comentarii !

Mai jos câteva fotografii din primăvara ce a sosit, o surpriză frumoasă, a acestui anotimp.

 

 

 

Comments (6)

 • Superb,un vis,descrierea la fel:)

  Răspunde
  • Multam Neli! Tu stii ca-i fain acolo. Mai ales toamna si iarna pentru fotografi!

   Răspunde
 • Tare frumos locul, iar pozele… minunate! Te uiti la ele si nu mai ai nevoie de alte motive pentru a dori sa ajungi la Pestera sa vezi cu ochii tai, sa te incarci de energia Bucegilor si de maretia Pietrei Craiului! Si odata ce ai ajuns, vei vrea sa te intorci mereu!

  Răspunde
  • Da, este un loc de care nu mă plictisesc. Mulțam pentru aprecieri!

   Răspunde
 • Superb! De ce 7 motive? Simplu! PESTERA!

  Răspunde
  • M-am gândit la creator și la cele 7 zile ale săptămânii. Mulța că ai citit!!

   Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: