Calatorii Prin Dobrogea

Lacul Racilor

M-am „împiedicat” de el în drum spre Popasul Pescarilor.
L-am urmarit cu privirea de câte ori făceam la stânga la intrarea în Olimp. A crescut puţin câte puţin, un gard, un mic restaurant, un soi de parcare, ceva căsuţe în dotare până într-o zi când a prins conturul unui adevărat popas. Seara când părăseam malul mării şi alunecam pe lânga gard cu jind priveam la luminile discrete ce se reflectau în luciul apei. Mi se părea ciudat cumva să vii la mare şi totuşi să iţi doreşti să poposeşti pe malul unui lac. Şi a venit şi ziua când m-am decis să stau aici măcar o noapte. Un sentiment amestecat de linişte şi izolare pe zbuciumatul litoral, stropit cu un pahar de vin alb pe banca de lânga lac. Un loc ideal să vii să faci o baie seara în mare şi dimineaţa să dai cu undiţa în lac…să prinzi probabil un mic rac. Şi dacă racul se lasă aşteptat, poţi prinde totuşi un asfinţit frumos, un răsărit de soare sau micul dejun bogat pe pontonul de lângă restaurant. E drept, nu mi-a trecut prin cap să iau meniul şi să-mi arunc privirea să văd oare, acolo găsesc ceva legat de raci?

 

Vă vând un pont. Dacă totuşi seara e înnourat şi nici măcar luna nu o puteţi admira, discret vă furişaţi pe poartă şi peste drum intraţi în altă lume.
O lume cu iz de „made in France”. Dar la povestea asta încă nu m-am documentat aşa că o las în suspans până la vară.

Comments (6)

 • Ce frumos si relaxant!

  Răspunde
  • da, sigur voi mai merge acolo!

   Răspunde
 • frumos loc, pacat ca-i departe de noi si drumurile din tara nu ma imbie la plimbareli:(

  Răspunde
  • nu e chiar la indemana….si eu tanjesc de multe ori dupa Baile Felix sau Sapanta….asa ca sper la ziua cand voi putea aloca timp si pentru ele…nu mai vorbesc de Herculane si Cheile Nerei….dar adun rabdare!

   Răspunde
 • Privelistea e frumoasa. Dar mancarea lasa de dorit. Am fost in trecere si ne-am oprit sa mancam la restaurantul acestui complex cu niste prieteni. Am comandat somn la gratar care pe langa faptul ca nu a fost bine facut era si plin de sange pe interior, legumele la gratar arse iar cartofii cu rozmarin, numai aroma de rozmarin nu aveau. Cand l-am infruntat pe chelner ne-a raspuns foarte agresiv „pai daca m-ati grabit” in conditiile in care noi nu i-am zis absolut nimic. O experienta total neplacuta. Nu recomand acest loc pentru mancare.

  Răspunde
 • …locurile noastre sunt frumoase, pacat ca sunt populate de „chelneri”…e bine de stiut :-)…sa nu grabim chelnerul…

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: