Calatorii Experiente Împreună Stil de viață

Ghidul Antreprenorului Începător

Ghidul Antreprenorului Începător este ceea ce mediul afacerilor din România avea nevoie la început. Dar cine să-l scrie?

„Scoateți o foaie de hârtie și scrieți!”

Așa o cunoști pe Liviana. Chiar Liv spune asta despre ea în Ghidul Scriitorului Începător. Despre ghidul ăsta nu am apucat să scriu deși l-am citit din prima zi când mi-a venit prin poștă. Fără autograf. De aceea când am prins-o la Peștera la Atelierul meu de Fotografie și Călătorie i-am înșfăcat altul cu tot cu autograf. Acum am două. Mă întreb dacă le citesc pe ambele, voi scrie mai bine?

Liv a apărut în calea mea virtuală acum doi ani când în mintea mea încolțise un gând despre scriitură. Cum să fac să scriu mai bine. Apoi am aflat că a scrie corect e înaintea imaginației. Și iată-mă la cursurile ei. Bine, nu chiar la toate, că nu am de gând să scriu ca Hemingway. Și de atunci drumurile noastre s-au tot intersectat.

Joi, pe 9 ianuarie, am primt alt autograf de la Liviana.  De fapt două, celălalt al Valentinei Saygo, un ștrașnic contabil cu hobby de fotograf. Ambele autografe, scrise sub lumina blițului de pe aparatul de fotografiat, pe Ghidul Antreprenorului Începător.

Ghidul Antreprenorului Începător

îl aștept de douăzeci de ani. Acum nu-mi mai trebuie că mi s-a luat. Asta o spun așa, ca să mă descarc. De fapt mai am puțin și-l termin de citit. Sigur va fi folositor altora. Dacă-l aveam atunci salvam câțiva neuroni decedați. Nici nu aveam cum să-l am dacă acum 20 de ani puțină lume spunea: mă las de job și plec pe cont propriu!

Mediul afacerilor din România e mereu alunecos. Sau poate doar așa îl văd eu. Ghidul e numa’ bun pentru curajul de a plonja în cap. În cap de antreprenor. Dacă ai sânge în vene și vrei ceva adrenalină, nu-i cazul să urci pe Montblanc. Nu, nu, mergi doar până la ANAF sau stai la coadă la vreun ghișeu Impozite și Taxe.

Valentina Saygo și Liviana Tane au lansat această carte într-un moment când mulți ar vrea să se lase de orice afacere și să plece la bugetari. Valentina Saygo este expert contabil cu o experiență de 20 de ani. Cam cât am și eu în antreprenoriatul meu de maidan. Liviana Tane, fost jurnalist cu 15 ani de experință în media, storyteller și antreprenor i s-a alăturat. Rezultatul este un abecedar, primii pași pe calea antreprenoriatului, adică ceva ce seamănă cu aruncatul în gol fără parașută.

Dragi viitori oameni ce vi s-a urât cu binele,  dacă vreți să nu fiți o altă „victimă” în mediul afacerilor, cumpărați ghidul, citiți-l, recitiți-l și căutați un job la bugetari! )))

Mai jos câteva cadre cu atmosfera de la lansarea Ghidului la Space Urban View. E publicat de editura The Writing Journey și beneficiază de două prefațe scrise de Mircea Căpățînă, co-fondatorul SmartBill și Adrian Dragomir (termene.ro).

 

Lasă un răspuns