Anotimpurile, dezvoltarea personală și fotografia
Foto Proiecte personale

Anotimpurile, dezvoltarea personală și fotografia

În Anotimpurile mele, dezvoltarea personală și fotografia s-au întâlnit firesc și la momentul potrivit. Au devenit limbajul meu de exprimare și baza activităților mele. Totul are sens și rost atunci când e să fie! Astrele ne-au aliniat, pe mine și Tatiana, într-o combinație veselă. Ea practică și structurată pe obiective. Eu mult prea romantică și alergică la”trebuie”. Ea hotărâtă , eu mereu în căutări. Ea focusată pe prezent , eu mai uitucă.

În această combinație am ajuns la cea de-a cincea ediție a workshopului „Dezvoltare personală – prin practica prezenței și fotografie”. Totul a început anul trecut în primăvară. Ne-am unit cunoștințele, experiențele și zodiile ( ea „geamănă”, eu „balanță” ). Ne-am gândit că oamenii au nevoie de conexiuni , de soare, aer și de anturaj cu aceleași preocupări.

Au fost 4 ediții ce au marcat cele 4 anotimpuri :

Primăvara, la Sucevița, în frumoasa Bucovina, când verdele încarcă ochiul și natura cu energie. Trei zile dedicate dezvoltării personale. Ne-am conectat la natură și la realitatea înconjurătoare privind prin aparatul de fotografiat sau ne-am folosit de camera telefonului.

Vara, a urmat la Moeciu, o conectare la sărbătoarile tradiționale, Ziua de Sânziene și Ziua Iei. Am pus în bagaj o ie și am dat frâu liber imaginației când am ne-am văzut în câmpul de flori magic al nopții de Sânziene.

ToamnaDobrogea , ne-a dăruit ale ei culori calde și ne-a încălzit simțurile în ținutul lacurilor Razelm și Zebil. Ne-am focusat pe FERICIRE și ținutul de dincolo de Dunăre ne-a fermecat atât de mult încât ne-am pus în plan să revenim.

IarnaMoeciu, ne-a reunit pentru a patra oara și a închis ciclul anotimpurilor într-un perfect minimalism alb. SIMPLITATEA  s-a regăsit cel mai bine aici. Și atunci ne-am bucurat de ea.

 

Și peste toate s-au suprapus poveștile noastre fără de care nu am putea evolua. S-au legat prietenii și am creat momente unice pentru toți. Unii au revenit și altii au participat la toate edițiile noastre.
Anotimpurile ne-au lăsat amintiri și la propriu și la figurat. În suflet și pe cardul aparatului de fotografiat sau în memoria telefonului.
Fiecare workshop a fost autentic și marcat de momente speciale și merită dezvoltat în câte un articol separat.

Ce am învățat cel mai important ?
Că acolo unde iți este gândul, iți este și energia ta !
Mulțumesc Tatiana!

Comments (1)

  • […] noi de primăvară și noi cu ea odată ne-am înnoit în suflet ! Am început o nouă serie ale Atelierelor de Dezvoltare personală îmbinate cu activitatea fotografică. Tatiana ne-a adus teste și jocuri noi. Eu mi-am […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: